Розклад роботи:
Пн-Чт: 09:00-18:00
Пт: 09:00-17:00
Сб,Нд: Вихідні

За досвідом до Німеччини

Автор: John Дата: 25.09.2021
За досвідом до Німеччини

Команда Дойче Аграртехник з фахівцями господарств «Західний Буг», «Агро-Рось», «Райффайзен Агро» в рамках поїздку по Німеччині відвідали родинні заводи по виробництву сільськогосподарської техніки Amazone, Krone, також побували у фермерському господарстві, яке має унікальні біогазові установки, на молочній фермі де ведуться роботи. Але все по черзі. На заводі Amazone нас зустрічав Йенс Майснер директор по експорту в країни східної Європи.

Почавши з історичної довідки про компанії, яка була заснована в 1883 році і почала випуск машин для очищення зерна, а в 1894 році відзнаменувалася випуском першого плуга, а вже сьогодні AMAZONE – це 7 виробничих заводів з виробництва ґрунтообробної техніки, техніки для посіву, захисту і живлення рослин.
Ми відвідали два заводи, завод в р .. Гаст – де виготовляють розкидачі мінеральних добрив, і завод в р .. Льодовий де збирають самохідні обприскувачі Pantera і великі причіпні обприскувачі UX.
Тому від теорії до практики. На поле для демонстрації нас чекали для тест-драйву флагманська машина Amazone – самохідний обприскувач Panter 4205H і причіпний обприскувач UX 5200 Super.


Фахівці змогли оцінити переваги даної техніки побувавши за кермом і спостерігаючи за демонстрацією функцій, якими наділені машини. Слід зазначити, що самохідний обприскувач – це по-перше: продуктивність до 44 га при робочій швидкості 12 км / год, краще копіювання рельєфу, забезпечує унікальне тандем шасі, одночасно воно гарантує стабільність на схилах і забезпечує просте регулювання ширини колії, двигун потужністю 218 л з і управління по модусу ECO i POWER забезпечує економічні витрати палива – 1 л дизельного палива для обробки 2,5 га площі, управління двигуном і шасі за допомогою комп’ютера AMADRIVE, автоматична зміна кліренсу від 1,15 до 1,70 м і ширини колії від 1 , 8 до 2,60 м, м мінімальними радіус розвороту, транспортне положення згідно з вимогами до габаритів для руху по дорогах загального користування, комп’ютер управління AMATRON 3 з редукцією GPS-Swich (автоматичне відключення секцій), GPS-Track, круїз контроль.
Далі демонстрація причіпного обприскувача UX 5200 Super.
Це компактний обприскувач з порівняно невеликою вагою і низьким центром ваги. Серія UX складається з п’яти причіпних обприскувачів, які відрізняються між собою різним об’ємом бака. Фактичний обсяг бака складає 3.600 літрів на UX 3200, 4.600 літрів на UX 4200 5.600 літрів на UX 5200, 6.600 літрів на UX 6200 і 12.000 літрів на UX 11200. У господарствах компанії «Західний Буг» працюють мало обприскувачів UX 5200, і є та обприскувач UX 11200 – єдиний в Україні, тому при демонстрації виникла цікава дискусія між фахівцями «Західного Бугу» і Amazone, про технічні можливості машини на практиці, тонкощі її налаштування, а також піднімали питання про інноваційного вдосконалення машини. Коротко серію UX можна відзначити такий: це бак з низьким розміщенням центра ваги, Паралелограмна підвіска штанг з багаторазової амортизацією, надміцні, надлегкі та компактні штанги Super-S і Super-L обприскувача, зручна в користуванні панель управління і сучасні комп’ютери з системою GPS навігації.
Не менш цікавими були екскурсії по заводах Amazone – де було щире здивування від організації виробництва, чистоти робочих місць, злагодженості в роботі і німецької педантичності контролю якості.


Йенс Майcнер докладно розповів про всі агрегатів і машин виробничої лінійки заводів Amazone. А особливу увагу привернув розкидач ZA-TS 4200 Ultra Hydro з додатковими датчиками контролю розподілу добрив і системами контролю роботи машини за допомогою GPS навігації.
Взагалі Amazone це якість в чотирьох поколіннях, завдяки високій надійності виробництва та обслуговування клієнтів. Німецькі аграрії також довіряють техніці від Amazone. У цьому переконатися ми змогли господарстві Agro Bordegrun.


За словами головного агронома ми дізналися, що в господарстві 3,5 тис га землі. Вони вирощують кукурудзу, пшеницю, ячмінь, цукровий буряк, сою. На бригадному стані ми побачили причіпну посівну комбінацію Cirrus і причіпний культиватор Cenius. Господарство має свій елеватор, де готують зерно на насіння. Фахівці мали можливість поділитися досвідом та обговорити нагальні проблеми, які як виявилося для сільського господарства, як в Європі, так і в Україні схожі. Відвідали філія господарства з новітніми біогазової установки. Де в якості сировини для біогазу німецькі аграрії використовують цукровий буряк, кукурудзу, курячий послід, гній, силос і жом.


Більше половини газу, який виробляють на установках очищають у спеціальних колонах, і потім постачають безпосередньо в центральну газотранспортну систему, інші переробляють на електроенергію для власних потреб. На початку, як зазначив німецький агроном, бізнес з біогазової установки був незнайомим, але після кількох років експлуатації, і навіть після скасування субсидування державою, фермери вирішили побудувати ще одну установку, так як це прибутковий бізнес. Земля Магдебурга не тільки забезпечує власні потреби альтернативними джерелами енергії, але ще сусідам продає. Ось і економіка бізнесу в Німеччині.
Тваринництво в Україні набирає обертів, тому ми в гостях у компанії Krone в м.Шпеле. Krone – це провідний виробник кормозаготівельної техніки. Історія Krone також легендарна. Будинок Krone, саме звідси почалася історія компанії, яка з маленької кузні перетворився в одного з провідних виробників сільськогосподарської і причіпної техніки в Європі. Сьогодні Krone по кормозаготівельної техніці (прес-підбирачі, косарки, ворушилки, кормозбиральні комбайни) тримає 30% ринку України серед постачальників імпортної техніки.


Володимир Марков, наш земляк, а нині продукт-менеджер компанії Krone ознайомив наших фахівців з потужностями заводу. Незважаючи на відстань в 3,5 км, яку ми подолали починаючи з цеху де обробляють сталь і закінчуючи цехом де випускають самохідний кормозбиральний комбайн Big X, інформація яку ми дізналися була досить змістовною і інформативною. Модельний ряд техніки Krone має повний закритий цикл заготівлі кормів. Машини виробництва Krone є безвідмовними професійними помічниками для скошування маси (косарки Easy Cut), ворушіння (KW), згрібання маси в валки (Swadro), збору маси в рулони (Fortima, Comprima) і прямокутні тюки (Big Pack), причепи-підбирачі маси (AX, MX, ZX), самохідні кормозбиральні комбайни (BigX) та косарки (BigM). Весь модельний ряд включає 184 машини є найширшим спектром серед всіх виробників і компанія постійно розширює модельний ряд для задоволення потреб господарів. Основний успіх полягає в якості кормів, забезпечується результаті роботи машинами Krone. Krone раніше всіх проаналізувала проблеми забруднення кормів при кормозаготівлі, не аби як вплинуло на поділ технологічного процесу – перевертання і згрібання- що поліпшило якість кормів. Так ворушилки мають міцну конструкцію, карданну роторну навішення і мають фірмові граблі «Lift» від Krone з підігнутими кінцями, редуктор ротора, з постійним мастилом і надміцна не вимагає технічного обслуговування бігова доріжка Duramax, завдяки особливій формі «на підпору» граблі в процесі валкування піднімають корм, в свою чергу попереджає забруднення кормової маси, і значно покращує її якість.
Детально зосередили увагу на самому бюджетному прес-підбирачі FORTIMA який застосовують для якісного підбору скошеної маси і щільного пресування, здійснюється за допомогою Прудкова-ланцюгового транспортера. Система подрібнення MultiCut дає можливість ефективно подрібнювати Підбираючи масу, що веде до збільшення маси рулону на 15%, також використання 17 ножів різання забезпечує довжину різання 64 мм.
Великі шнеки направляють рослинну масу, зібрану з боків до центру, і забезпечує безперебійний потік від широкого підбирача до більш вузької пресувальною камери. Завдяки п’яти рядах зубів і відстанню між ними 55 мм EasyFlow чисто підбирає навіть коротку рослинну масу. Оцинковані скребки забезпечують довгу тривалість служби.
Нашу увагу прикували сучасні крупно упаковуючи прес-підбирачі Big Pack – це професійні машини для пресування сіна, соломи і навіть кукурудзяного стебла. До речі всі компанії, які займаються експортом соломи працюють виключно з пресами Big Pack, тому що перевагами є: значно більша продуктивність за рахунок високої частоти ходу поршня і великої попередньої камери, більш висока щільність – до 25% більшу вагу тюків, VFS вариационная система заповнення, касетний измельчающий апарат XCut, система MultiBale – до 9 окремих тюків в одному великогабаритному, PreChop фронтальний подрібнювач для відкриванні короткої соломи. Всі ці фактори є вагомою перевагою для великих господарств.
Наступна зупинка – молочна ферма, де поголів’я дійного стада становить 1500 голів. Особливістю даної ферми є те, що на фермі працюють доїльні роботи. Процес доїння вразив нас! Доїння здійснюється цілодобово, необхідність доїння визначає сама корова, самостійно заходить на транспортер де в гігієнічних умовах, автоматично дезінфікується вим’я і відбувається автоматичне підєднання апарату для доїння.


Робочий день закінчили в тренінг центрі Krone нічним тест драйвом самохідної косарки Big M і кормозбиральні комбайни Big X. Фахівці змогли переконатися в комфортності машин і легкому управлінні машинами.


Незважаючи на втому, з позитивними емоціями і новими знаннями наша група вечеряли в сімейному легендарному ресторані династії Krone. Де із захопленням обговорювали «як у них – і як у нас». Але одноголосно погодилися, що нові горизонти і обмін досвідом не аби як змінюють свідомість і надихають до нових рішучих дій і досягнень, а завдяки новітнім технологіям досягається відмінна точність в роботі.